VentuVentu Brut Nature
VentuVentu är en lite udda fågel, skalmacererat i ett dygn, därefter vinifierat enligt champagnemetoden, och slutligen buteljerat under kronkapsyl. Resultatet är ett ljust jordgubbsrött bubbel, helt torrt, stramt och fräscht.
Det är gjort på 80 % grenache noir från La Galline och 20 % macabeo från mycket gamla stockar. Vingården ligger i ett mycket vindpinat nordläge på ca 300 meter över havet, och terroiren består av blåskiffer och kvartsit.
Det fick som sagt skalmacerera i knappt ett dygn, och är därefter vinifierat enligt champagnemetoden.
Servera i tulpanglas vid ca 10 °C som aperitif eller till fisk eller skaldjur.
Produktinformation
Utseende: Ljust jordgubbsröd färg.
Doft: Fruktig doft med toner av jordgubbar, hallon, röda vinbär och rabarber.
Smak: Smaken är torr, fruktig, ganska stram, medelfyllig, med bra syra och toner av jordgubbar, hallon och röda äpplen.