Rosé Brut
Det här är en rosé de saignée på 100 % pinot noir från lägena Chatelain och En Ville. Det vanligaste är annars att roséchampagne görs på en blandning av rött och vitt vin, men det här är en roséchampagne som görs genom att de blå pinot noir-druvorna får ligga och dra med musten i två dygn, och alltså ger champagnen dess färg.
Musten får sedan spontanjäsa på naturjästen utan någon tillsats av svavel, och basvinet genomgår malolaktisk jäsning. Champagnen får vila i flaskan på jästfällningen i tre år innan det degorgeras med en dosage på 11 g/l.
Servera gärna i tulpanglas vid ca 6-8 °C, som aperitif eller till chaource, en vitmögelost från regionen.
Produktinformation
Utseende: Ljusrosa färg med bra mousse.
Doft: Angenäm doft av smultron, hallon, citrus och röda äpplen.
Smak: Smaken är frisk och fräsch, med bra syra och toner av smultron, hallon, röda äpplen, mariekex och blodapelsin.
Guide Hachette - 3 stjärnor (Vin exceptionnel) - "Issu de la macération (sans sulfites) d'un pinot noir, resté 36 mois sur lies, un rosé cuivré au nez très floral (rose, fleur séchée) et à la bouche acidulée, tout en finesse, teintée d'une amertume tonique en finale."