Cuvée Olivier
Ett klassiskt provençalskt rött, fruktigt och kryddigt, fylligt och bjussigt med tanniner som håller det hela i schack. Det är gjort på huvudsakligen syrah med mindre delar tibouren och grenache.
Vingården ligger havsnära, högt på en sluttning i Massif des Maures, och jordmånen består av lerjord och skiffer. Ekologisk odling.
Druvorna avstjälkas i sin helhet. Musten får spontanjäsa på naturjästen i ståltankar och får en ganska kort skalmaceration på ca tio dagar, med daglig överpumpning av skalhatten. Vinet får sedan vila på nya 300-litersfat i ett år.
Vinet genomgår inte någon klarning, men däremot en lätt filtrering.
Det här är gott och tillgängligt redan nu, men det är också ett vin som kommer att utvecklas alldeles strålande i åtminstone 10-15 år framöver.
Servera gärna i syrahkupor vid ca 16 °C till grillat lamm, nöt och vilt eller till en vildsvinsgryta.
Finns både på 750 ml och magnum.
Produktinformation
Utseende: Medelfyllig rubinröd färg med röd kant.
Doft: Fin fruktig doft med toner av björnbär, körsbär, mullbär, örter och lite lakrits.
Smak: Härlig, generös fruktig smak, drygt medelfyllig med sandiga tanniner, bra syra och toner av björnbär, körsbär, mullbär, garrigue och en aning lakrits.
In Vino - 16 p - "Knappt medelfyllig röd färg. Ung, lite kryddig doft av hallon, björnbär, blodapelsin, plommon och ett stänk rödbeta. Ganska smakrik med generös, mörk frukt, pigg fruktsyra i bra balans med lagom stringenta tanniner i en knappt medelfyllig kropp med viss fetma och bra längd. Vinner säkert på lagring!"